Вести

Наш ђак, доктор

Има ли веће части за професоре од позива бившег ученика на одбрану докторске дисертације?
Ученик наше школе, Ђорђе Војновић, одбранио је докторску дисертацију на тему ,,Утицај биостимулатора и азота на принос и квалитет црног лука"  на Пољопривредном факултету у Новом Саду, 29.9.2023. године.
Ђорђе Војновић завршио је Средњу пољопривредно-прехрамбену школу ,,Стеван Петровић Бриле" 2015. године, смер пољопривредни техничар. Памтимо га као вредног и посвећеног ученика за кога се још тада знало да може много да постигне уколико настави академске студије.
Ђорђе је основне академске студије завршио на смеру Ратарство и повртарство, а мастер студије на смеру Гајење њивских биљака, Пољопривредног факултета у Новом Саду, где 2020/2021. године уписује докторске студије на студијском програму Агрономија, под менторством проф. др Жарка М.  Илина.
Током основних и мастер студија био је стипендиста Фонда за подстицање даровитих студената и младих научника.
Данас је наш Ђорђе Војновић асистент за ужу област Ратарство и  повртарство на Пољопривредном факултету у Новом Саду, секретар Војвођанског друштва повртара и члан Друштва генетичара Србије.
Професорима Александру Мишковићу, Милану Пуповцу и Владимиру Бабићу, који су присуствовали одбрани дисертације, срца су пуна поноса. Има ли боље мотивације за даљи рад са ученицима? Честитамо Ђорђу на одбрањеном докторату и желимо му пуно успеха у даљем раду.

Instagram

сцреенсхот 20240224 153738 цхроме

facebook

хттп://ввв.пољсколарума.еду.рс/темплатес/схапе5_вертек/имагес/фб_ицон_20.пнг