О економији школе

О економији школе

ekonomija2Школска економија као организациона структура школе је у функцији наставе. Наставна делатност обаваља се кроз биљну, сточарску и технологију прераде и производњу хлеба и пецива. Економија поседује грађевинске објекте као што су хангари, радионице, сточарске објекте за тов, репродукцију, млекару као и објекте за смештај хране. Од механизације поседује пет трaктора као и комплетну механизацију за обраду, припрему, сетву и негу усева.
Школска економија служи првенствено за обуку ученика и за извођење практичне наставе за све образовне профиле.
Ученици обављају целокупну праксу на обрадивим површинама које су у поседу школе као и на фарми и осталим пратећим, помоћним објектима.
Све се налази у непосредној близини школе, тако да је ђацима то једна од олакшавајућих околности.
Школа поседује сто седам хектара обрадивог земљишта на коме се гаје готово све ратарске културе које служе потребама сточарске економије, а добрим делом на том земљишту гаји се лековито и зачинско биље. Поред земљишта и сточарске економије на којој се узгајају све врсте домаћих животиња, школа има и воћњак, тако да на овим поседима ученици могу да провере сва теоријска знања  што су на часовима стекли, односно ту се изводи практична настава.

Instagram

сцреенсхот 20240224 153738 цхроме

facebook

хттп://ввв.пољсколарума.еду.рс/темплатес/схапе5_вертек/имагес/фб_ицон_20.пнг