Ветеринарски техничар

Ветеринарски техничар

Школовање за овај образовни профил траје четири године. Током школовања више се пажње посвећује практичним и уско стручним предметима. Поред основних и стручних предмета постоје и тзв. изборни предмети (музичко, ликовно, историја и географија), а касније у вишим годинама постоји могућност избора стручних предмета.
Ученици који заврше овај образовни профил могу као ветеринарски техничари да раде на фармама за узгој живине и остале стоке. Посао ветеринарског техничара подразумева праћење узгоја стоке као и апликацију лекова које препише ветеринар. Ветеринарски техничар може да ради у пољопривредној апотеци (на издавању лекова), у ветеринарској станици (вакцинисање и слично), затим у кланицама, може да се бави узгајањем кућних љубимца, риба, пчела... Програм је усклађен са Болоњском конвенцијом. Дипломе ученика који заврше овај смер признају се без икаквих ограничења у свим земљама Европске уније.
Ветерина представља збрињавање домаћих животиња и пружа опште образовање о свему што је везано за ову врсту струке. Препоручујемо свима овај смер који воле животиње и волели би да се баве ветерином у будућности.

 

Преузмите недељни и годишњи фонд часова стручних и општеобразовних предмета за образовни профил: ВЕТЕРИНАРСКИ ТЕХНИЧАР.

Instagram

сцреенсхот 20240224 153738 цхроме

facebook

хттп://ввв.пољсколарума.еду.рс/темплатес/схапе5_вертек/имагес/фб_ицон_20.пнг