Вести

Вести

Упис 2024/2025

Средња стручна школа „Стеван Петровић Бриле“ у школској 2024/2025. години уписује ученике првог разреда у следеће образовне профиле:

Подручје рада: Здравство и социјална заштита

- Стоматолошки сестра-техничар (четврти степен) - 28 ученика

Подручје рада: Пољопривреда, производња и прерада хране

- Ветеринарски техничар  (четврти степен) - 28 ученика

- Пољопривредни техничар  (четврти степен) - 28 ученика  

- Пекар (трећи степен) - 14 ученика

- Месар (трећи степен) - 14 ученика

Недеља сећања и заједништва

У периоду од 7. до 10. маја 2024. године све основне и средње школе у Србији организују Недељу сећања и заједништва чији је циљ одавање поштовања жртвама, подршке њиховим породицама, пријатељима и широј заједници.

Предлаже се организација хуманитарних и волонтерских активности. Сакупљена средства у оквиру хуманитарних активности могу се определити најугроженијим особама у локалној средини или домаћинствима и установама у којима живе старији суграђани.

Школа може да организује и еколошке акције, попут озелењавања површина, ђачке баште, заједничко сређивање школског дворишта, паркова и других зелених површина и друго.

У Недељи сећања и заједништва у школама се могу афирмисати већ постојеће активности или организовати нове у којима ученици могу да изразе своја размишљања и емоције о темама сећања и заједништва кроз слике, песме, есеје и драмске представе.

Реализација активности треба да допринесе развоју компетенција за демократску културу.Тиме градимо безбедан и занимљив школски амбијент, оснажујући истовремено компетенције запослених у образовању за отклањање насилних, дискриминаторних и антидемократских структура у школи и школском окружењу, унапређујући етос у школама и пружајући подршку ученицима.

Недеља сећања и заједништва ће од наредне школске године бити део школског календара.

Приручници и материјали

Пролећни распуст 2024

Пролећни распуст траје од 1.5.2024.године до 6.5.2024.године. Први радни дан је уторак 7.5.2024. године у преподневној смени.

Instagram

сцреенсхот 20240224 153738 цхроме

facebook

хттп://ввв.пољсколарума.еду.рс/темплатес/схапе5_вертек/имагес/фб_ицон_20.пнг