Erasmus+

Erasmus+

Видео снимак Erazmus + projeкта "Let's improve the profession" у Немачкој

                   rs-co-funded pantone

Материјалу можете приступити  путем линка Video link

Завршна конференција пројекта ,,Let's improve the profession"

rs-co-funded pantone
Завршна конференција пројекта "Let's imprоvе the profession" програма Еrasmus + одржана је 2.12.2022. године у свечаној сали ССШ "Стеван Петровић Бриле".
 
Након завршене мобилности у Немачкој, наставници и ученици, који су тамо боравили, су вршили дисеминацију пројекта у нашој школи и приказивали на часовима и међу активима све оно што су тамо видели и усвојили као нова стручна, али и животна искуства и знања.
 
Захваљујемо се програму Еrasmus + као и VITALISU - организатору мобилности у Немачкој, који нас је изузетно лепо угостио.
 

ПРОЈЕКАТ F.A.R.M.E.R.

F.A.R.M.E.R. је пројекат из програма Ерасмус+. Координатор пројекта је Данска, а земље партнери су: Србија, Хрватска, Шпанија, Белгија, Италија, Француска и Финска. Пројекат је почео 2021. године и траје 36 месеци. Циљ пројекат је размена добре праксе међу земљама учесницима у домену пољопривреде и сточарства, али и формулисање препорука за рад са младим фармерима у наредном периоду.

Пројекат се састоји од циклуса обука, циклуса координативних састанака и многобројних on-line сусрета. 
Прва обука је била у Винковцима (Хрватска), потом је уследио састанак тима у Ровениему (Финска), а тренутно се екипа професора наше школе налази у Виборгу (Данска). 
Школа домаћин организује целодневне обуке за наставнике из конзорцијума пројекта на тему рада са младим фармерима. Школа домаћина је велики школски центар са домом ученика, добро опремљена, са тимом наставника који се константно усавршавају. 
Наставници наше школе у наредних пет дана имаће прилику да унапреде своје знање из струке, да разговарају са колегама из других земаља и да добију идеје за наредне обуке по пројекту. 
 

Erazmus + projekat "Let's improve the profession"

rs-co-funded pantone
Група ученика ветеринарске и пољопривредне струке провела је 14 дана у септембру на стручној пракси у организацији Vitalis у Немачкој, а наставници, представници три стручна актива су у исто време били на активности "job shadowing".
Једно сјајно искуство за све учеснике, много нових знања, нових култура, језика и познанстава.
 

Прва мобилност " TEJM"

Прва мобилност у оквиру Еразмус + пројекта "TEJM" одржана је у Италији, месту Vilaggio sul Mincio и школи "Instituto Professionale per i Servizi Alberghieri e della Ristorazione "Luigi Carnacina"од 2-7.марта 2022.године. Испред наше школе на мобилности су учествовала четири ученика у пратњи два професора. Тема прве мобилности је била развијање вештина учења код ученика. Током седам дана , наши ученици заједно са ученицима осталих школа партнера на пројекту, су свакодневно учествовали у радионицама где су у групама одговарали на задате теме, правили презентације, презентовали, дискутовали, користили нове платформе...Такође су посетили знаменитости града, обишли Верону и веома се лепо дружили са вршњацима који су учествовали у пројекту.

тејм 1

тејм2

тејм3

тејм4

тејм6

 

facebook

http://www.poljskolaruma.edu.rs/templates/shape5_vertex/images/fb_icon_20.png